Piercing

Onze piercingstudio wordt geleid door Hetty, professioneel piercer sinds 1999. Zij wordt bijgestaan door Cindy en Annelore die beide door Hetty zijn opgeleid en dezelfde passie delen.

Klik op de knop om een afspraak te maken:

Naast de noodzakelijke aandacht voor hygiene, persoonlijke advies en naservice werken wij enkel met gesteriliseerde kwaliteitsjuwelen in titanium.

Daarnaast bieden wij een grote collectie juwelen van o.a. de merken Wildcat, Anatometal, Maya Jewelry, Danila Tarcinale, NAGA en Industrial Strength.

Portfolio

Collection

Piercing zones

Ear

Het oor is een zeer veelzijdige plaats om te decoreren met piercings.

Genezingstijd:

Oorlel 6 tot 8 weken
Kraakbeen 3 a 4 maanden tot 1 jaar

Piercing zones

Lip

Genezingstijd: 2 tot 4 maanden

Piercing zones

Nose

Genezingstijd: 2 tot 4 maanden

Piercing zones

Dermal Anchor

Genezingstijd: 6 tot 8 weken

Piercing zones

Belly button

Genezingstijd: 4 tot 6 maanden

Piercing zones

Surface

Genezingstijd: 3 tot 8 maanden, afhankelijk van plaats en lengte juweel

Piercing zones

Nipple

Genezingstijd: 4 tot 8 maanden

Piercing zones

Tongue

Genezingstijd: 4 tot 6 weken

Piercing zones

Eyebrow

Genezingstijd: 3 maanden

Piercing zones

Intimate piercing

Er zijn verschillende plaatsen waar in de intieme delen piercings gezet kunnen worden. Deels afhankelijk van de anatomie kan er in overleg bekeken worden wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op met Hetty voor meer info.

Piercing tips

  • Wees nooit verlegen om te vragen naar de hygiëne in de piercingruimte. Wanneer de piercer hier afwijzend op antwoord, dan kan je al enkele conclusies trekken. Bij twijfel, doe je het beter niet en informeer je bij een andere piercingshops.

  • Een aparte piercingkamer is aan te raden. Niet alleen voor de privacy maar ook voor hygiënische redenen.

  • Er dient altijd een autoclaaf aanwezig zijn om alle instrumenten te steriliseren.
  • Piercen gebeurt vaak met kathedernaalden. Deze zijn verzegeld verpakt en geven op die manier een garantie dat deze uniek zijn, zodat ze nooit tweemaal worden gebruikt. Soms werkt men met blades. Dit zijn metalen naalden zonder katheder. Deze moeten absoluut gesteriliseerd zijn in de autoclaaf en worden eveneens eenmalig gebruikt.

Bodydesign plaatst piercings in deoorlel vanaf 6 jaar. Alle andere piercings vanaf 14 of 16 jaar, de intieme piercings en tepelpiercings vanaf 18 jaar. Ben je nog geen 16 jaar, dan hebben we een toestemming nodig van 1 van de ouders.

Bodydesign heeft een uitgebreide collectie juwelen van de beste kwaliteit en in verschillende materialen. U kan vrijblijvend, in de shop, onze catalogus inkijken. Mocht er een bepaald juweel niet op voorraad zijn, dan kan deze binnen 4 weken besteld worden.

Als je beslist om een piercing te laten zetten, kan je een afspraak maken via de online agenda of telefonisch een afspraak maken via 09 233 04 56.

Afspraak in de privé praktijk van PiercingHetty op de Wiedauwkaai (zondag en maandag) kan via de link te vinden bij rubriek contact.

Het voordeel van een piercing is dat men het juweel terug kan verwijderen, waardoor het geen blijvende lichaamsdecoratie is. Hou wel rekening met een weinig littekenweefsel.

Bepaalde piercings kunnen ‘uitgroeien’, doordat ze worden afgestoten door het lichaam. Dit zijn alle piercings die onder de huid worden gestoken, ook wel ‘surface piercings’ genoemd. De navel en de wenkbrauw vallen bijvoorbeeld onder deze categorie. Wanneer deze piercings uitgroeien is moeilijk te voorspellen. Ieder lichaam reageert anders op de ingreep en op het stukje metaal dat wordt aangebracht. Wel kunnen ziekte of stress het uitgroeien bevorderen.

Wij raden af om deze piercings te zetten onder de 16 jaar. De kans op ‘uitgroei’ is veel groter als het lichaam nog niet volgroeid is en er zal een litteken achterblijven.

Contact us for more information