Over ons

BODYDESIGN is een tattoo- en piercingshop opgericht in 1999, gevestigd in het hartje van Gent.

Tanne en Hetty zijn de 2 bezielers van de shop. Na jaren lang gevestigd te zijn geweest in de Nederkouter is de shop sinds November 2020 verhuist naar een pand in de Onderstraat met een gezellige huiselijke sfeer in het centrum van Gent. Bijgestaan door een gepassioneerd team wordt u hartelijk ontvangen op onze nieuwe lokatie waar u vrijblijvend onze uitgebreide juwelencollectie kan bekijken.

We zijn strikt op hygiëne en steriliteit, conform het KB van 1 januari 2006 en de richtlijnen die hieraan verbonden zijn.

We tatoeëren niet op minderjarigen en enkel op afspraak. Voor de piercings wordt er een aangepaste leeftijdsgrens gehanteerd per piercing en is ook op afspraak. 

Ons team verwelkomt je graag in onze winkel.

Naast Bodydesign hebben Tanne en Hetty ook hun eigen prive praktijk, waar u ook terecht kan buiten de gewone openingsuren van Bodydesign.

Voor meer info:
www.piercinghetty.be
www.tattootanne.be

Onze pijlers

Bodydesign werkt onder strikte normen, volgnes het KB van 1 januari 2006. Jaarlijks wordt hierop onaangekondigd gecontroleerd door een afgevaardigde van het Ministerie van Volksgezondheid. Naalden worden na gebruik gedeponeerd in een naaldcontainer. Alle andere materiaal wordt gesteriliseerd in een autoclaaf, type B. 

Alles wat tijdens een tattoo- en/of piercingsessie met de hand wordt aangeraakt, wordt beschemd met een folie, die na elke klant wordt vervangen. Zo vermijden we kruisbesmetting. Uiteraard dragen de piercers en tatoeëerders vinyl, nitril of latex handschoenen. Alle werkoppervlaktes worden na elke behandeling schoongemaakt met een bacterie- en virusdodend middel. 

Tanne en Hetty kunnen terugkijken op een jarenlange ervaring. Nieuwe mensen, waar we in geloven, worden heel intens en degelijk opgeleid. Een goede opleiding vraagt tijd, oefening en doorzettingsvermogen. Annelore (piercer) Sergio en Cesar (tattoo) hebben ondertussen al jarenlange ervaring en genieten volop het vertrouwen van het team.

Het team van bodydesign heeft altijd al het beste willen geven van zichzelf. Nieuwe impulsen en contacten met gerenomeerde artiesten geven ons telkens een “boost” die ervoor zorgt dat we telkens gemotiveerd blijven om ons te onderscheiden van de ‘modale’ tattooshop.

Bodydesign staat gekend om zijn vriendelijke, gemoedelijke aanpak. We houden zoveel mogelijk rekening met de vragen en wensen van de klanten. De tatoeëerders proberen telkens, in samenspraak met de klant, een uniek project te realiseren. Daarnaast straalt de shop een zekere rust uit. zodat zelf de meest gestresseerde persoon zich op zijn gemak voelt. 

Alle behandelkamers zijn apart van het winkelgedeelte. Dit betekent dat alle piercings in een ruimte worden geplaatst, waar geen nieuwsgierige ogen meekijken. Ook de tattoo artiesten werken in aparte afgesloten kamers. Er wordt nooit in de winkel zelf gepierced of getatoeëerd, m.a.w. u wordt niet ’te kijk’ gezet aan het raam. 

Een tattoo of piercing is bij ons geen ‘product’. Het is meestal het resultaat van een goede communicatie tussen 1 van ons en u.
Wij informeren u op voorhand over de risico’s en u krijgt zowel mondeling als schriftelijk informatie mee over de nazorg. Wij zijn altijd bereikbaar voor advies mocht er zich een probleem voordoen.

Wanneer blijkt dat (door eender welke factor) het resultaat toch niet voldoet aan de verwachtingen, zullen we ons ten volle inzetten om dit op te lossen zodat beide partijen tevreden zijn.

Bodydesign in de pers

Neem contact op voor meer informatie